## Technical Meeting on the Benefits and Challenges of Fast Reactors of the SMR Type

## **Report of Contributions**

ID-6: Large Eddy Simulation of T  $\cdots$ 

Contribution ID: 1

Type: not specified

#### ID-6: Large Eddy Simulation of Thermal Striping in the Upper Internal Structure of the Prototype Gen-IV Sodium-cooled Fast Reactor

Tuesday, 24 September 2019 10:50 (30 minutes)

Presenter:Mr KIM, Dehee (KAERI)Session Classification:Session I

Track Classification: Session I: Sodium Cooled Fast SMR

ID-10: SMR CADOR : an inheren ...

Contribution ID: 2

Type: not specified

# ID-10: SMR CADOR : an inherently safe small SFR as a response to the dilemma 'safety vs cost'

Tuesday, 24 September 2019 11:40 (30 minutes)

Presenter:GAUTHÉ, Paul (CEA)Session Classification:Session I

ID-23: Feasibility study of small s  $\cdots$ 

Contribution ID: 3

Type: not specified

## ID-23: Feasibility study of small sodium cooled fast reactors

Tuesday, 24 September 2019 12:10 (30 minutes)

Presenter: HAYAFUNE, HIROKI (Japan Atomic Energy Agency)

Session Classification: Session I

ID-27: A preliminary study of au ···

Contribution ID: 4

Type: not specified

### ID-27: A preliminary study of autonomous and ultra-long life hybrid micro-modular reactor cooled by sodium heat pipes

Tuesday, 24 September 2019 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** Mr SEOUNGDONG, Jang (KAIST) **Session Classification:** Session I

ID-1: Thermal Hydraulic Safety ···

Contribution ID: 5

Type: not specified

#### ID-1: Thermal Hydraulic Safety Analyses in Support of SEALER

Tuesday, 24 September 2019 14:50 (30 minutes)

**Presenters:** ROELOFS, Ferry (NRG); Mr ZWIJSEN, Kevin (NRG)

Session Classification: Session II

ID-2: LFR-SMR: affordable soluti ····

Contribution ID: 6

Type: not specified

### ID-2: LFR-SMR: affordable solutions for all needs

Tuesday, 24 September 2019 15:20 (30 minutes)

Presenter:CINOTTI, Luciano (Hydromine Nuclear Energy S.à r.l.)Session Classification:Session II

Supplementary presentation of H  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 7

Type: not specified

#### Supplementary presentation of H2020 proposal on BONSAI-SMR: Baseline for Nuclear Safety Assessment of Innovative SMR

Wednesday, 25 September 2019 16:50 (15 minutes)

Presenter: GAUTHÉ, Paul (CEA)

ID-4: Inherent Self-Protection, Pa …

Contribution ID: 8

Type: not specified

#### ID-4: Inherent Self-Protection, Passive Safety and Competitiveness of Small Power Modular Fast Reactor SVBR-100

Wednesday, 25 September 2019 09:30 (30 minutes)

**Presenter:** Mr TOSHINSKII, Georgii (IPPE & AKME-Engineering) **Session Classification:** Session II

ID-7: CLFR-300, an Innovative ···

Contribution ID: 9

Type: not specified

#### ID-7: CLFR-300, an Innovative Lead-cooled Fast Reactor Based on Natural-driven Safety Technologies

Wednesday, 25 September 2019 10:00 (30 minutes)

**Presenter:** CHEN, Zhao (China Nuclear Power Technology Research Institute Co.) **Session Classification:** Session II

ID-24: Lead Fast Reactor technol ···

Contribution ID: 10

Type: not specified

# ID-24: Lead Fast Reactor technology: a promising option for SMR application

Wednesday, 25 September 2019 11:50 (30 minutes)

**Presenter:** GRASSO, Giacomo (Italian National Agency for New Technology, Energy and Sustainable Economic Development (ENEA))

Session Classification: Session II

ID-15: Conceptual Design of Chi $\cdots$ 

Contribution ID: 11

Type: not specified

#### ID-15: Conceptual Design of China Lead-based Mini-Reactor CLEAR-M10d

Wednesday, 25 September 2019 11:20 (30 minutes)

Presenter: LIU, Chao (Institute of Nuclear Energy Safety and Technology)

Session Classification: Session II

ID-30: SEALER-UK: a 55 MWe ···

Contribution ID: 12

Type: not specified

## ID-30: SEALER-UK: a 55 MWe lead-cooled reactor for commercial power production

Wednesday, 25 September 2019 12:20 (30 minutes)

**Presenter:** WALLENIUS, Janne (LeadCold) **Session Classification:** Session II

Supplementary presentation on U  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 13

Type: not specified

#### Supplementary presentation on Underground Nuclear Power Plants

Wednesday, 25 September 2019 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** DE BRUYN, Didier (Belgian Nuclear Research Centre (SCK•CEN))

Session Classification: Session II

ID-8: INNOVATIVE MODELLING ···

Contribution ID: 14

Type: not specified

#### ID-8: INNOVATIVE MODELLING APPROACHES FOR MOLTEN SALT SMALL MODULAR REACTORS

Wednesday, 25 September 2019 14:30 (30 minutes)

Presenters: Mr CERVI, Eric (Politecnico di Milano); Mr RICOTTI, Marco (Politecnico di Milano)

Session Classification: Session III

ID-22: A CHARACTERIZATION ···

Contribution ID: 15

Type: not specified

#### ID-22: A CHARACTERIZATION OF THE FINANCIAL RISK PROFILE OF FAST SMRS

Wednesday, 25 September 2019 15:00 (30 minutes)

**Presenter:** Ms BOARIN, Sara (Politecnico di Milano)

Session Classification: Session IV

ID-16: EVALUATION OF POTEN ····

Contribution ID: 16

Type: not specified

#### ID-16: EVALUATION OF POTENTIAL SAFETY AND ECONOMIC BENEFITS AND CHALLENGES OF MODULAR SODIUM-COOLED FAST REACTORS

Thursday, 26 September 2019 09:30 (30 minutes)

**Presenters:** ASHURKO, Iurii (IPPE); Mr TOSHINSKII, Georgii (IPPE & AKME-Engineering) **Session Classification:** Session IV

ID-3: Experience in physics desig …

Contribution ID: 17

Type: not specified

# ID-3: Experience in physics design and safety analysis of small and medium sized FBRs

Thursday, 26 September 2019 10:00 (30 minutes)

Presenter:Mr SALIM, Riyas Abdul (IGCAR)Session Classification:Session V

ID-25: Numerical assessment of s  $\cdots$ 

Contribution ID: 18

Type: not specified

### ID-25: Numerical assessment of sodium fire incident

Thursday, 26 September 2019 10:30 (30 minutes)

Presenter:TAKATA, Takashi (Japan Atomic Energy Agency)Session Classification:Session V

Contribution ID: 19

Type: not specified

## ID-26: ALFRED PROTECTED LOSS OF FLOW ACCIDENT EXPERIMENT IN CIRCE FACILITY

Thursday, 26 September 2019 11:20 (30 minutes)

**Presenter:** Mr GIANNETTI, Fabio (La Sapienza)

Session Classification: Session V

ID-28: A Passive Safety Device for …

Contribution ID: 20

Type: not specified

#### ID-28: A Passive Safety Device for SFRs with Positive Coolant Temperature Coefficient

Thursday, 26 September 2019 11:50 (30 minutes)

**Presenter:** Mr KIM, Yoonghee (KAIST)

 $\textbf{Session Classification:} \hspace{0.1 cm} \text{Session V}$ 

ID-5: MYRRHA Technology and …

Contribution ID: 21

Type: not specified

# ID-5: MYRRHA Technology and Research Facilities in support of Heavy Liquid Metal SMR Fast Reactors

Thursday, 26 September 2019 13:30 (30 minutes)

**Presenter:** FERNANDEZ, Rafael (Belgian Nuclear Research Centre (SCK.CEN)) **Session Classification:** Session VI

ID-18: Introduction of the U.S. D  $\cdots$ 

Contribution ID: 22

Type: not specified

#### ID-18: Introduction of the U.S. DOE Versatile Test Reactor Project

Thursday, 26 September 2019 14:00 (30 minutes)

**Presenter:** HEIDET, Florent (Argonne National Laboratory) Session Classification: Session VI

ID-21: Estimation of minimal crit ...

Contribution ID: 23

Type: not specified

#### ID-21: Estimation of minimal critical size of bare iso-breeding core for 8 selected fast reactors in Th-U and U-Pu fuel cycles

Thursday, 26 September 2019 14:30 (30 minutes)

**Presenter:** KREPEL, Jiri (Paul Scherrer Institut) **Session Classification:** Session VI Contribution ID: 24

Type: not specified

#### ID-9: A MULTIPHYSICS APPROACH TO LFR ANALYSIS

Thursday, 26 September 2019 15:20 (30 minutes)

**Presenter:** Mr MARCO, Sumini (University of Bologna) **Session Classification:** Session VI

Opening by IAEA

Contribution ID: 25

Type: not specified

## **Opening by IAEA**

Tuesday, 24 September 2019 10:00 (10 minutes)

**Presenters:** KRIVENTSEV, Vladimir (IAEA); MONTI, Stefano (IAEA)

Welcome Remarks by POLIMI

Contribution ID: 26

Type: not specified

### Welcome Remarks by POLIMI

Tuesday, 24 September 2019 10:10 (5 minutes)

**Presenter:** Mr RICOTTI, Marco (Politecnico di Milano) **Session Classification:** Opening Session

Self-Introduction of Participants

Contribution ID: 27

Type: not specified

## **Self-Introduction of Participants**

Tuesday, 24 September 2019 10:15 (5 minutes)

Nomination of the Chairperson

Contribution ID: 28

Type: not specified

## Nomination of the Chairperson

Tuesday, 24 September 2019 10:20 (5 minutes)

Discussion and Approval of the A  $\,\cdots\,$ 

Contribution ID: 29

Type: not specified

## Discussion and Approval of the Agenda

Tuesday, 24 September 2019 10:25 (5 minutes)

**Presenter:** AGOSTINI, Pietro (ENEA)

Meeting Objectives & IAEA Acti ...

Contribution ID: 30

Type: not specified

#### Meeting Objectives & IAEA Activities on Fast Reactors

Tuesday, 24 September 2019 10:30 (20 minutes)

**Presenter:** KRIVENTSEV, Vladimir (IAEA) **Session Classification:** Opening Session